A+ A A-

Continental brengt speciale EV-band op de markt

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Continental heeft een speciale band op de markt gebracht voor elektrisch aangedreven voertuigen en hybrides, de Conti.eContact.

Continental claimt hiermee een 30 procent lagere rolweerstand zodat een maximale actieradius bereikt wordt.  De Conti.eContact is op dit moment de enige goedgekeurde band voor de elektrische Renault Twizy. Continental verwacht dat er medio 2020 wereldwijd 2,8 miljoen elektrisch auto’s geregistreerd zullen zijn. Voor een betere stabiliteit en weggedrag zijn er voor zowel de voor- als achteras diverse profielvarianten beschikbaar. Voor kleine en lichte stadsauto’s zijn er kleine, smalle banden (125/80 R 13 M en 145/80 R 13 M) en voor grote(re) e-cars is er de 195/55 R 20 T-uitvoering. De lage rolweerstand  is vooral bereikt door ongebruikelijke maatvoeringen te hanteren. De testversie met de maat 195/55 R 20 is optisch groot en smal. Door de grote diameter wordt de vervorming van het contactoppervlak en daarmee ook de rolweerstand verminderd. Tegelijkertijd kan hierdoor volgens Continental een zelfde draagvermogen als van een conventionele band gerealiseerd worden. De wang is zodanig ontworpen dat bij in- en uitveren van de band zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Daarnaast beperkt de lage bandcontour de bewegingen van de koordlagen tot een minimum. Samen met het profiel (vier langsgroeven, een groot aantal lamellen en het ontbreken van dwarsgroeven) zijn dit belangrijke factoren bij het verminderen van de rolweerstand en het geluidsniveau.

Laatst aangepast op Tuesday, 24 April 2012 12:36
Paul van den Bogaard

Functie: Redacteur. Verantwoordelijk voor de redactionele content van het magazine en de website van Automotive Werkplaats en de aftersalesportefeuille van Automotive Management.

Specialismen: Banden en onderdelen.

Persoonlijk: Sleutelt graag aan klassieke auto's en motoren.

Contact: paul@mobilitymedia.nl, 06-55841727

Laat een reactie achter

Videokanaal

  • Populairst
  • Reacties
next
prev