A+ A A-

Apollo Vredestein opent nieuw R&D Center in Enschede

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Apollo Tyres opende afgelopen vrijdag haar nieuwe hoofdkwartier voor de ontwikkeling van personenwagenbanden in Enschede. Vanaf nu worden de personenwagenbanden van alle merken die Apollo wereldwijd voert, inclusief Vredestein, ontworpen en getest in het nieuwe pand in Enschede.

Apollo kondigde in juni aan een nieuw Global R&D Center te gaan openen in Enschede. Nadat dit najaar een pand werd gevonden in de buurt van het FC Twente-stadion, kon de inrichting en verhuizing beginnen. Vanuit Vredestein gingen er 80 medewerkers over naar het nieuwe pand. Uit India verhuisden 20 medewerkers van de ontwerpafdeling van Apollo en hun gezinnen naar Twente. De intentie is om het bedrijf uit te breiden naar 150 R&D specialisten.

“De opening van het Global R&D Center is een belangrijke stap in het proces om te groeien naar een bedrijf met een omzet van 6 miljard dollar in 2016. Dit high-tech R&D Center gaat een hoofdrol spelen in de ontwikkeling van technologie en innovatie van toekomstige personenwagen- en bestelbusbanden”, aldus Onkar S. Kanwar, bestuursvoorzitter van Apollo Tyres Ltd, tijdens de opening. 

Deputy Chief of Mission van de Indiase Ambassade in Nederland, de heer R.K. Singh en burgemeester Peter Den Oudsten van de stad Enschede, verrichtten de officiële opening. Onkar S Kanwar, Chairman, en Neeraj Kanwar, Vice Chairman & Managing Director van Apollo Tyres Ltd., waren tezamen met het voltallige managementteam aanwezig.

Herstructurering
De opening van het nieuwe centrum maakt deel uit van een wereldwijde herstructurering van de R&D van Apollo Tyres. Waar de Research & Developmentteams, voorheen verspreid waren over Nederland, India en Afrika, worden de personenwagenbanden voortaan in Nederland ontwikkeld terwijl nieuwe bestel- en vrachtwagenbanden in Chennai, India van de tekentafel komen.

Peter Snel, Group Head Apollo Tyres R&D PV, zal leiding geven aan de afdeling voor persoonswagenbanden in Enschede, Nederland. “Apollo heeft een dapper, strategisch besluit genomen om de R&D voor personenwagenbanden te centreren in Europa. Europa is een van de meest geavanceerde automotive-markten en het nieuwe R&D Center biedt Apollo de kans om nog beter in te springen op de toekomstige wensen uit deze markt. Bovendien kunnen we hiermee onze banden met de wereldwijde OEM’s versterken.”

Foto: Burgemeester Den Oudsten en Onkar S. Kanwar verrichten de officële opening.

Laatst aangepast op Monday, 14 January 2013 11:26
Paul van den Bogaard

Functie: Redacteur. Verantwoordelijk voor de redactionele content van het magazine en de website van Automotive Werkplaats en de aftersalesportefeuille van Automotive Management.

Specialismen: Banden en onderdelen.

Persoonlijk: Sleutelt graag aan klassieke auto's en motoren.

Contact: paul@mobilitymedia.nl, 06-55841727

Laat een reactie achter

Videokanaal

  • Populairst
  • Reacties
next
prev