A+ A A-

'Bandenlabel drijft bandenprijzen op'

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Autobanden die in een A-categorie vallen van het Europese Bandenlabel kunnen tot 50 euro per stuk duurder worden. Dat meldt chemieconcern Lanxess, dat grondstoffen voor de productie van banden maakt.

Lanxess produceert onder meer Butyl en Halobutyl. Het Duitse concern werd genoemd in de , Belgische krant Het Belang van Limburg naar aanleiding van de opening van een nieuwe fabriek in het Belgische Zwijndrecht.

Lanxess investeerde daar in het voorbije jaar ruim 20 miljoen euro. Hierdoor kon de productie met 10 procent worden opgeschroefd tot 150,000 ton butyl rubber per jaar. Door vernieuwingen hoopt Lanxess daarnaast de energieverslindende halobutylproductie tot 40 procent energiezuiniger te maken.

Laatst aangepast op Tuesday, 08 May 2012 13:19
Paul van den Bogaard

Functie: Redacteur. Verantwoordelijk voor de redactionele content van het magazine en de website van Automotive Werkplaats en de aftersalesportefeuille van Automotive Management.

Specialismen: Banden en onderdelen.

Persoonlijk: Sleutelt graag aan klassieke auto's en motoren.

Contact: paul@mobilitymedia.nl, 06-55841727

1 Reactie

  • Anniek de wit

    Ik koop zelf enkel goede merkbanden, snap niet dat mensen goedkope banden kopen. Geen geld over voor je eigen veiligheid..raar.

    Rapporteren Anniek de wit Sunday, 02 September 2012 14:14 Reactielink

Laat een reactie achter

Videokanaal

  • Populairst
  • Reacties
next
prev