A+ A A-

Nieuw automotive MBO opent deuren in Helmond

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
In Helmond is afgelopen maandag het MBO Automotive Centre (MAC) geopend. Het MAC is een samenwerkingsverband tussen drie ROC’s uit de regio, Gilde Opleidingen en een aantal bedrijven uit de automotive.
DAF, VDL, TNO, Duvedec, TTAI, Benteler, Aweflex, Induma, HTA en Inalfa zijn betrokken bij het nieuwe initiatief. Het MAC verzorgt mbo-opleidingen Middenkader engineering automotive. De opleiding vindt deels plaats op het eigen ROC en deels op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt het MAC trainingen en opleidingen op mbo-niveau voor het bedrijfsleven. Het is gevestigd op de High Tech Automotive Campus in Helmond Op dit moment zijn er 20 studenten die al een opleiding volgen aan het MAC. De verwachting is dat dit aantal jaarlijks zal verdubbelen in de komende vier jaar. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Halbe Zijlstra stelde begin dit jaar twee miljoen euro beschikbaar voor de oprichting van dit Centrum voor Innovatief Vakmanschap.
Paul van den Bogaard

Functie: Redacteur. Als zodanig verantwoordelijk voor de redactionele content van het magazine en de website van Automotive Werkplaats.

Specialismen: Banden en onderdelen.

Persoonlijk: Sleutelt graag aan klassieke auto's en motoren.

Contact: paul@mobilitymedia.nl, 06-55841727

2 reacties

Laat een reactie achter

Videokanaal

  • Populairst
  • Reacties
  • Facebook

De kersverse Mobility Media-baby heeft ons vereerd met een... - 19 september

Lees meer

Keihard werken op de #automechanika met jennie elzinga en rob blom - 16 september

Lees meer

De laatste hand wordt gelegd aan fleet&mobility 3, terwijl de... - 16 september

Lees meer

We zoeken een marketing/communicatie #stagiair om te helpen onze... - 11 september

Lees meer
next
prev