A+ A A-

Nieuw automotive MBO opent deuren in Helmond

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
In Helmond is afgelopen maandag het MBO Automotive Centre (MAC) geopend. Het MAC is een samenwerkingsverband tussen drie ROC’s uit de regio, Gilde Opleidingen en een aantal bedrijven uit de automotive.
DAF, VDL, TNO, Duvedec, TTAI, Benteler, Aweflex, Induma, HTA en Inalfa zijn betrokken bij het nieuwe initiatief. Het MAC verzorgt mbo-opleidingen Middenkader engineering automotive. De opleiding vindt deels plaats op het eigen ROC en deels op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt het MAC trainingen en opleidingen op mbo-niveau voor het bedrijfsleven. Het is gevestigd op de High Tech Automotive Campus in Helmond Op dit moment zijn er 20 studenten die al een opleiding volgen aan het MAC. De verwachting is dat dit aantal jaarlijks zal verdubbelen in de komende vier jaar. Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Halbe Zijlstra stelde begin dit jaar twee miljoen euro beschikbaar voor de oprichting van dit Centrum voor Innovatief Vakmanschap.
Paul van den Bogaard

Functie: Redacteur. Als zodanig verantwoordelijk voor de redactionele content van de krant en de website van Autokompas.

Specialismen: Banden en onderdelen.

Persoonlijk: Sleutelt graag aan Franse klassiekers en motoren.

Contact: p.van.den.bogaard@autokompas.nl, 06-55841727

2 reacties

Laat een reactie achter

Videokanaal

  • Populairst
  • Reacties
  • Facebook

Redacteur Paul van den Bogaard had een druk weekje, met de... - 19 april

Lees meer

Eerste Restwaardejournaal van het jaar is een feit! - 18 april

Lees meer

Automotive is op de Smart Energy Demo Day van Rockstart... - 17 april

Lees meer

Diner na een constructief redactie overleg - 16 april

Lees meer
next
prev